De 4 meest gestelde vragen over het trouwen met ringen

trouweninderegio.be  » ring, trouw, trouwring, trouwringen »  De 4 meest gestelde vragen over het trouwen met ringen
0 Reacties

Als je gaat trouwen, is het dragen van een ring een van de meest symbolische gebaren. Het is een traditionele manier om je verbintenis aan elkaar te tonen. Maar waar komen deze trouwringen vandaan?

De traditie van het dragen van trouwringen gaat ver terug in de geschiedenis. Het is al meer dan 4.000 jaar oud en komt uit Egypte. De oudste ring die ooit is gevonden dateert uit het jaar 2800 voor Christus en bestond uit lood en linnen vezels. De Egyptische ring was echter niet bedoeld als symbool van liefde of verbintenis, maar als teken dat je getrouwd was en dat je partner je beschermde.

In de Romeinse tijd werden trouwringen gemaakt van ijzer, wat eerder symboliseerde dat het huwelijk sterk zou zijn. In de middeleeuwen begonnen mensen met het dragen van goud- of zilverring om hun liefde voor elkaar te tonen. In de 16e eeuw werd de traditie populairder en begonnen mensen trouwringen te maken in verschillende stijlen, zoals ronde of ovale ring met kleine diamantjes erin verwerkt.

Tegenwoordig wordt er veel variatie gezien in trouwringontwerpen, waardoor iedere bruid en bruidegom hun perfecte set kan vinden die bij hun stijl past. Of je nu kiest voor modern of traditioneel, er is altijd wel iets dat bij je past!

De 4 meest gestelde vragen over het trouwen met ringen

  1. Hoeveel ringen als je gaat trouwen?
  2. Wie betaald de ringen aan het bruidspaar?
  3. Heb je ringen nodig om te trouwen?
  4. Waarom trouwring links of rechts?

Hoeveel ringen als je gaat trouwen?

Het aantal ringen dat je draagt als je gaat trouwen is volledig aan jou. Er zijn geen regels over het dragen van een bepaald aantal ringen bij het trouwen.

Wie betaald de ringen aan het bruidspaar?

Het bruidspaar betaalt normaliter de ringen zelf. Het is echter ook mogelijk dat er een bijdrage wordt gedaan door familieleden van het bruidspaar, of dat de kosten van de ringen worden gedeeld tussen het bruidspaar en hun families.

Heb je ringen nodig om te trouwen?

Nee, je hoeft geen ringen te hebben om te trouwen. In sommige landen en culturen is het gebruikelijk dat de bruidegom en bruid elkaar ringen geven als een teken van hun liefde, maar het is niet verplicht.

Er is geen vaste regel waarom een trouwring aan de linker- of rechterhand wordt gedragen. De meeste mensen dragen hun trouwring aan de linkerhand omdat dit eeuwenlang een symbolische betekenis heeft gehad. Het is een teken van liefde, trouw en toewijding aan je partner en het is ook traditioneel om de ring aan de linkerhand te dragen. Sommige mensen kiezen er echter voor om hun ring aan de rechterhand te dragen, wat ook geaccepteerd wordt.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.